24 خرداد 1399 - 15:49 شناسه خبر: 11982 نسخه چاپی

کرونا عادات غذایی85 درصد مصرف کنندگان را تغییر داد

کرونا عادات غذایی85 درصد مصرف کنندگان را تغییر داد
گزارش سالانه سلامت و غذای "شورای بین المللی اطلاعات غذایی" نشان می دهد مردم هنوز به سلامت سیستم غذایی اطمینان دارند و تمایل بیشتری به مصرف پروتئین های گیاهی نشان می دهند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، گزارش سالانه غذا و سلامت از شورای بین المللی اطلاعات غذا نشان می دهد بیش از چهار پنجم مصرف کنندگان ادعا می کنند که پاندمی کرونا عادات غذایی آنها را تغییر داده است، به صورتی که اکنون بیشتر آشپزی می کنند و به گونه ای متفاوت به خرید و مصرف مواد غذایی نگاه می کنند.

85 درصد از کسانی که در این نظر سنجی شرکت کرده اند عادات غذایی شان به گونه ای تغییر کرده است؛ به طوری که 60 درصد آنها اکنون در خانه اشپزی می کنند. تغییرات دیگر غذایی بسیار متنوع هستند و جهانی به حساب نمی آیند. همچنین یک سوم آنها گفته اند اکنون بیشتر به خوردن غذاهای میان وعده ای روی آورده اند و محصولات غذایی را بیشتر از قبل می شورند.

علاوه بر مصرف غذاهای میان وعده ای بیشتر، پاندمی کرونا بر نوع غذای افراد تاثیر گذاشته است، به طوری که امروز درصد بیشتری از مردم به دنبال خوردن غذاهای سالم هستند بنابراین بنظر می رسد که گسترش ویروس کرونا سبب شده مردم بیشتری به غذاهایی که مصرف می کنند فکر کنند. افزایش پخت غذا در منزل سبب می شود نسبت به گزینه های غذایی خارج از منزل انتخاب های سالم تر غذایی داشته باشیم.

گفتنی است یک پنجم مصرف کنندگان اعلام کرده اند پس از شیوع ویروس کرونا انتخاب های غذایی سالم تری داشته اند در حالی که تنها یک دهم آنها گفته اند در این دوران غذاهای ناسالمتری مصرف کرده اند.

شورای بین المللی اطلاعات غذایی (IFIC) هر ساله گزارشی جامع از رفتارهای غذایی مصرف کنندگان، چگونگی استفاده آنها از غذا برای ارتقای سلامت و نقش اطلاعات درج شده روی محصولات غذایی در انتخاب مصرف کنندگان منتشر می کند. در حالی که گزارش سال 2020 این شورا از 1011 نفر از مردم آمریکا به بیشتر این موارد پرداخته است، تاثیر ویروس کرونا نقشی محوری در نتایج آن داشته است.

یکی از نکات قابل توجه این گزارش آن است که پاندمی کرونا در تعداد مصرف کنندگانی که سیستم غذایی را امن می دانند تغییری ایجاد نکرده است؛ 67 درصد افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند به سیستم غذایی به عنوان سیستمی امن اطمینان دارند. در واقع عمده نگرانی از بابت امنیت غذا در سال جاری مربوط به بیماری های ناشی از غذا یا مواد شیمیایی نبوده است بلکه اکثرا در ارتباط با دست زدن به غذا و شرایط آماده سازی آن درسایه پاندمی کروناست. نزدیک به نیمی از مصرف کنندگان ادعا کرده اند که درباره سلامت غذایی که در خارج از خانه آماده شده نگران هستند.

منبع: fooddive.com